Information

Här på CHOC ICE har vi bara någon enstaka kull då och då. Detta beror på flera saker; brist på tid, plats, ork men däremot inte på brist på högklassiga avelstikar! Målsättningen med aveln är att få fram mentalt stabila, sociala, friska, vackra och på alla sätt rastypiska representanter av rasen Cocker Spaniel som kan glädja sina ägare i många år framöver. För att säkerställa detta ställs följande krav på de blivande föräldrarna:

Färg är av sekundär betydelse - de ovan nämnda sakerna måste alltid komma före - även om det är viktigt att bevara alla de färger som finns på rasen. Färgernas nedärvning är ett mycket spännande avsnitt inom genetiken! Hittills har 21 valpar fötts med kennelnamnet CHOC ICE och de har haft följande färger:

ROANSENFÄRGADE
Blue roan (6)Chokladbrun (leverfärgad) (4)
Chocolate (liver) roan (2)Golden (7)
Lemon roan (2) 

Vid leverans av valp från CHOC ICE medföljer:

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt då det är av yttersta vikt att rätt valp ska komma till rätt hem! Om du är intresserad av en valp från oss ombeds du fylla i följande FORMULÄR för att vi ska kunna göra bästa matchningen.

Relaterade länkar

AKTUELL VALPKULL PLANERAD VALPKULL TIDIGARE VALPKULLAR


* Inavelsgrader är beräknade på fullständiga 10-generationersstamtavlor (2046 förfäder) med hjälp av Pedigree Explorer. Observera att t. ex. RasData och SKK Avelsdata räknar på FEM generationer (62 förfäder).